Десетки загинали след торнада в южната част на САЩ

Броят на жертвите на преминалото вчера през американския щат Тексас торнадо достигна седем души, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС. Петима души са загинали в малкото градче Гарланд, намиращо се на двайсетина километра североизточно от Далас. Предполага се, че и петте жертви са били в автомобилите си, когато стихията ги е отнесла. Още двама души са загинали в град Копвил на бензиностанция, разрушена от бурята. В Тексас са разрушени или повредени най-малко 40 жилищни сгради.
През последните два дни заради торнадата в щатите Мисисипи, Тенеси, Арканзас и Алабама са загинали 18 души и са били ранени около 60.
Почти седмица времето е необичайно топло, а торнада и проливни дъждове предизвикаха наводнения и причиниха материални щети по време на коледните празници.
Най-тежко пострадалият щат е Мисисипи с 10 жертви и 60 ранени. Двама души, водени за изчезнали, бяха открити днес мъртви. В съседен Тенеси са загинали 6 човека, а в Арканзас – един.
В Алабама бе намерено тялото на петгодишно момче, което се е удавило, след като колата, в която се е возело, е била залята от придошла вода. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.