Депутатите на ГЕРБ настояват Борисов да им обясни докога ще търпи Радан Кънев и ДСБ

Парламентарната група на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да им обясни докога „опозиционерите“ на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Депутатите, чийто председател е Цветан Цветанов, искат останалите партии в Реформаторския блок да излъчат единен лидер.
Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, а колегата й Александър Ненков прочете списък с хора, които според партията са лични назначения на Радан Кънев.
„Ще питаме премиерът докога ще търпи тези хора и техните лъжи, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата. ГЕРБ настоява Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а на дела участват в управлението“, каза още Караянчева и добави, че партията й отказва повече да носи за отговорност за действията на Радан Кънев и на неговите съпартийци.
„Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление. Списъкът с назначенията на ДСБ е много дълъг, но на първо място настояваме прокуратурата да провери цялостно държавното дружество „Терем“, а премиерът Бойко Борисов незабавно да освободи председателя на Съвета на директорите Стоил Яков, който е лично назначение на Кънев“, продължи зам.-председателят на групата на ГЕРБ.

От партията били получили сигнали от работници и служители на дружеството, че то бива източвано чрез схеми като парите отиват в черната каса на ДСБ под надзора на Радан Кънев. „Настояваме пред премиера да бъде проверен договорът за адвокатски услуги на кантората на Радан Кънев, сключено със същото дружество, като информацията, с която разполагаме е, че 2015 тази кантора е получила 20 хил. лева, въпреки че това дружество има отделен юридически отдел“, аргументира се тя.
„Това не е ултимативен тон, това е част от истината, която казваме тук, днес и сега. Искаме като законодателна власт“, каза тя и добави, че на определени места са посочвани хора лично от Радан Кънев и тези хора, след като вече не са в управлението – така заявява самият Кънев и ДСБ, трябва да напуснат властта и облагите от постовете, които заемат.
/Dnevnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.