Ден на отворените врати в Окръжен съд – Разград

Ден на отворените врати е днес в Окръжен съд – Разград. От 10 до 15 часа ще е свободен достъпът до деловодствата на съда и служба „Призовки”. А в трите съдебни зали гражданите ще могат да присъстват на провежданите в момента съдебни процеси.

В рамките на Деня на отворените врати в Окръжния съд на посещение ще бъдат ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“ – Лозница.
А в 15 часа в зала N4 ще бъдат обявени резултатите от конкурса за есе на тема „Правото – справедливост и отговорност“, организиран по повод Деня на българската Конституция и на юриста. В конкурса участваха млади автори от Разград, Добрич и Кубрат работите им оценяваха съдия, журналист и преподавател по литература.
В рамките на инициативите за Деня на юриста съдии от Окръжен и Районен съд  -Разград изнасят лекции в Техническата гимназия „Шандор Петьофи“ по темите: „Достъп до правосъдие“, „Наказателен кодекс – страни, права и задължения, актове“, „Деца – жертви и извършители на престъпления“, „Нашите права и задължения“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.