Ден без загинали на пътя

За трета поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, през месец септември ще се реализира проекта EDWARD – European Day Without A Road Death.

През 2018 г. инициативата Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе на 19 септември на територията на цялата страна.
Мотото на тазгодишната кампания е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността, която е между 16 и 22 септември „Мултимодалност“ със слоган „Комбинирай, движи се!“.

Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които може да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Идеята е чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката относно броя загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.