Денчо Бояджиев се срещна с представители на фондация „Заедно в час”

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна днес с представители на фондация „Заедно в час”и с млади специалисти от цялата страна, които са одобрени да работят като учители към организацията, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Бояджиев запознал гостите си със социално-икономическото развитие на Разград, с културната и образователната инфраструктура и заяви пълната си подкрепа за програмата. И споделил, че е останал приятно изненадан от желанието на млади хора да се върнат в Разград.
На срещата станало ясно, че към програмата има заявен интерес от училища в Разград и областта, като крайният срок за заявки от учебните заведения е 1 юни, след което ще бъде направено и разпределението на участниците. За новата учебна година по програмата са одобрени 70 учители.
Визията на фондация „Заедно в час” е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. За тази цел организацията привлича и развива мотивирани млади специалисти да работят за позитивна промяна в училище и образователната система. Дейността на фондацията се реализира с подкрепата на фондация „Америка за България” и се осъществява в обществена полза в над 30 страни на 6 континента. Фондацията подбира и подготвя способни и изявени млади специалисти от различни сфери да работят като високоефективни учители на учениците с най-голяма нужда от подкрепа за подобряване на мотивацията и академичните си постижения.
След 2-годишното си участие в програмата младите учители-лидери продължават развитието си като активни застъпници за образователна промяна чрез директна работа в училище или извън него. През учебната 2014-2015г. близо 90 учители по програмата преподават по основни предмети на над 6000 ученици в 50 училища в 7 региона в България.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.