Делото срещу стрелеца от Лясковец започна във Велико Търново

Акцията на Специализирания отряд за борба с тероризма от 14 март 2014 г. в Лясковец
Година след смъртта на командоса Емил Шарков при спецакция в Лясковец делото за смъртта му започна в Окръжния съд във Велико Търново. Процесът е срещу 54-годишния Петко Петков, който се бе барикадирал в дома си в Лясковец и впоследствие откри огън по спецполицаите, убивайки Шарков и ранявайки още трима негови колеги.
Делото се гледа при закрити врата, а залата бе отцепена от съдебната охрана, защото самоличността на пострадалите служители от специализирания отряд за борба с тероризма е държавна тайна, съобщава БНР.
„Ще докажа, че съм невинен. Невинен съм. Напълно съм невинен и ще го докажа, заяви подсъдимият на влизане в съда, цитиран от Би Ти Ви. За днес е насрочено провеждането на предварителни изслушвания на страните.
Адвокатът на Петко Петков – Виктор Костов, заяви, че разчита на справедлив процес, в който истината ще излезе наяве. „Много неща се казаха в медиите. Едно нещо искам да кажа, че съгласно Българската конституция и наказателно-процесуалния кодекс обвиняемият е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда“, каза Костов.
В съда дойдоха и родителите на загиналия командос. Майка му Ваня Рибчева коментира пред медиите, че подсъдимия за убийството му трябва да е благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай се дава смъртна присъда.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.