Делото за катастрофата край „Кауфланд” завърши отново с условна присъда

Присъда в размер на една година лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок получи 18-годишният Цветан Димов от Разград днес от Окръжния съд в Разград. Освен това той бе лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Съдът постанови също подсъдимият да плати разходите за адвокат в размер на 3300 лв, направени от тримата частни обвинители – вдовицата и двете деца на загиналия.
Разградчанинът бе признат за виновен в това, че на 28 февруари 2014 г. е нарушил правилата за движение и по непредпазливост при катастрофа е причинил смъртта на 44-годишния Венцислав Василев.
Тежкият инцидент стана на 28 февруари тази година на кръстовището със светофарите до магазин „Кауфланд“ в Разград. Лекият автомобил „Тойота Авенсис”, управляван от Цветан и собственост на баща му, преминал на червен светофар със скорост от 72,5 км в час по бул. „Априлско въстание” през кръстовището с улица „Перистър”, където загиналият Василев минавал на зелена светлина със своя „Опел Астра”.
Делото се гледа повторно, след като бе върнато от Апелативния съд заради процесуални нарушения. То отново бе по съкратената процедура, тъй като подсъдимият призна изцяло вината си пред съда. Наложеното му наказание и тогава бе в същия размер като настоящото.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.