Делегация от Разград участва в празника на побратимения Слобозия

Официална делегация от Община Разград: Виолета Антонова – главен експерт „Култура” и общинските съветници инж. Стефан Стефанов и Фатме Селим, гостува в побратимения град Слобозия, Румъния, по време на честванията на 50-годишнината на окръг Яломица, в рамките на „Дни на Община Слобозия 18–20 май 2018”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
На среща с ръководството на Община Слобозия беше поднесен Поздравителен адрес от Кмета на Община Разград, приветствия от двете побратимени страни и протоколни подаръци.
По време на посещението бяха установени делови контакти с ръководни представители на Община Слобозия, приятелски връзки с гостуващи делегации от Молдова и Област Силистра.
На посещение в Туристически информационен център в Слобозия бяха разменени рекламни материали за културно-историческото наследство на Разград и Слобозия. Обсъдени бяха две направления в туристическия обмен – културно-исторически и винарно-кулинарен, в които Разград участва с марката „Абритус“. Беше постигната договореност за взаимна размяна на туристически групи, за организирани посещения на забележителностите на двата побратимени града.
На 19 май 2018 г. – Ден на Европейското културно наследство, делегацията от Разград посети Националния музей на земеделието и етнографията – най-големият в Румъния, с изключително богата експозиция от професионално реставрирани и поддържани експонати и артефакти.
Делегацията участва в Културната програма от събития, посветени на празника на Община Слобозия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.