Делегации от Румъния на Празника на Разград

Кметът д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова се срещнаха с делегации от побратимените на Разград Кълъраш и Слобозия от Румъния, гостуващи тук за празника на града, съобщиха от пресцентъра местната администрация.
Първата делегация беше от съветници на кмета на Кълъраш, а делегацията на Слобозия беше оглавена от новоизбрания кметна града Адриан Мокиану.
По време на срещите бяха обсъдени от двете страни бъдещи проекти, които да бъдат реализирани. Д-р Василев представи положителните страни на общината и възможностите за бъдещо икономическо партньорство. Той изяви желание представители на бизнеса от страните да се срещнат и да обменят опит. Идеята беше приета, като представителите от Румъния предложиха да се обмени и опит между експерти от двете администрации за подобряване процеса на работа.
Гостите бяха поканени от д-р Валентин Василев да участват в Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти през юли, където на място да се запознаят с производствата в Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.