Деветгодишният Кристиян Светлозаров – втори на националния конкурс „С очите си видях бедата“

В конкуренция с 432 рисунки девeтгодишният Кристиян Светлозаров от Раград стигна до втора награда в една от категориите на националния конкурс „С очите си видях бедата“, организиран ежегодно от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Творбата на талантливото момче бе класирана първа в областния кръг, а в столицата жури с председател гл.ас. Валери Василев от Националната художествена академия отреди втора награда за малкия художник.
Церемонията по награждаването на победителите бе в Деня на добротата – 13 ноември. Отличията бяха присъдени в три възрастови групи, категоризирани в рамките на конкурса за детска рисунка, в който съорганизатори са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.
Кристиян е възпитаник на детско Арт-студио „Дъга“ с ръководител Йорданка Стоянова. Заедно с нея, с майка си Мария и с началника на група „Превантивен контрол и превантивна дейност“ в РДПБЗН-Разград Георги Георгиев, момчето присъства на тържеството в Националния дворец на децата, за да получи отличието си.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.