Двупосочна велоалея ще свързва Морската градина и бургаските солници

Двупосочна велоалея ще свързва Морската градина и бургаските солници. Тя ще е с дължина 1,7 км. и изграждането й ще започне през месец май. Бургаските солници от години привличат стотици бургазлии и туристи с лечебните си басейни.
Изграждането на велоалеята ще позволи на любителите колоездачи да се придвижват по-бързо и удобно до мястото за релакс. Новaта велоалея ще е с широчина 2 метра. Ще бъдат изградени напречни и надлъжни наклони, което ще позволява безпроблемно оттичане на дъждовната вода. Началото на новата велоалея е съобразено с края на съществуващата вече велоалея в Морската градина.
По проекта ще бъде направено цялостно обновяване на улица „Крайбрежна“, в участъка от Морската градина до „Черноморски Солници. Улицата ще бъде разширена до съществуващата бетонова стена. Предвижда се изчистване на съществуващите пясъчни маси по цялата дължина на улицата от страна на плажната ивица.
Изграждането на велосипедна мрежа в градската територия включва велосипедни маршрути по трасето на Бързата автобусна линия, велосипедни маршрути извън трасето на Бързата автобусна линия в обхвата на Централна градска част и прилежащи квартали (жк. Меден Рудник на юг и ж.к. Славейков и ж.к. Изгрев – като граница на север) и маршрути извън трасето на Бързата автобусна линия в обхвата на отдалечените квартали на града (кв. Сарафово, кв. Банево, кв. Минерални бани, кв. Ветрен, кв. Крайморие), които имат за цел да осигурят функционални връзки с централна градска част.
Предвидено е с реализиране на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“ в града да бъдат изградени близо 60 км. велоалеи. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.