„Движение България на гражданите” стана член на ЕНП

„Движение България на гражданите“ стана официално член на Европейската народна партия, след като на заседание в Осло за това гласува Политическата асамблея на ЕНП, съобщава председателят на ДБГ Меглена Кунева.
Още с учредяването си ДБГ заяви категорично желание да се присъедини към ЕНП, което беше препотвърдено и с включването на ДБГ в Реформаторския блок, в който участват и други членове на европейската десница, коментира Кунева, като подчертава ролята на ДБГ, като парламентарно представена политическа сила, за стабилността на страната.
В речта си пред форума на ЕНП Кунева казва, че именно конструктивното отношение и създадената коалиционна култура в Реформаторския блок са допринесли за създаването на стабилно дясно управление. Стабилността не е политическа мантра – днес, в условията на геополитически заплахи, като разрастването на ескремизма в Близкия Изток и ситуацията в Украйна, тя е по-важна от всякога, подчертава Кунева. По думите й Западните Балкани не са в оптимално състояние, поради което е изключително важно балканските страни-членове на ЕС да бъдат източник на политическа и икономическа стабилност за съседите си и региона.
Кунева подчертава важността на задълбочаването на европейската интеграция на България чрез влизането в Шенген, Еврозоната, банковия надзор и енергийния съюз на Европа.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.