Движението по магистралите се нормализира

Движението по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Това съобщиха за БНР от Агенция „Пътна инфраструктура“. Плавно намаля километричното задръстване, което се образува по-рано днес около виадуктите на магистрала „Хемус“. Голямо задръстване имаше и по магистрала „Тракия“ заради участъците в ремонт.

Дълги колони от автомобили и автобуси затрудниха движението по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ по-рано днес. Причините са ремонтните дейности по магистралите и засиленият трафик в почивния ден. По „Хемус“ задръстването е било 3-4 км, а от изхода на София до тунела „Топли дол“ се е стигало за близо 2 часа, съобщиха наши слушатели. Допълнителни полицейски екипи от СДВР и областни дирекции на МВР са били изпратени за подпомагане на движението по двете автомагистрали. Не са регистрирани сериозни инциденти, информират от МВР. Движението по „Хемус“ и „Тракия“ е нормализирано, съобщи за „Хоризонт“ Стефан Стоянов – дежурен в ситуационния център на АПИ.

Вече няма километрични колони. Това беше по-рано през деня, но вече всичко е нормализирано. Имаше забрана за тежкотоварни автомобили, която вече отпадна, така че може да се пътува спокойно.

Нормализира се и автомобилният трафик по основните пътища в Югозападна България. Там през деня също имаше задръствания.

Заради натоварения трафик в трите почивни дни километрични колони имаше в края на изградения ЛОТ 1 на АМ „Струма“ при Дупница. Там се извършва ремонт на напукалия се от дъждовете и свлачищен процес асфалт като се прави и допълнително отводняване. От няколко дни движението от Дупница към София е пренасочено по обходен маршрут през Долна Диканя, а от столицата към Кулата се извършва по автомагистралата. На главен път Е-79 в участък на Кресненското дефиле, където свлачище затвори пътя в началото на месец март, също се използва трасето на стария път, което не е в добро състояние и е с ограничена пропускливост. При интензивния трафик това създава така наречените „тапи“ и в двете посоки.

По информация от пресцентъра на МВР през граничен пункт Кулата от вчера следобед до 100 ч. днес в посока гърция са преминали 11300 души с 3000 автомобила. За същия период от Гърция за България са влезли близо 25000 души и 5400 автомобила. През ГПКК „Илинден“ са преминали 2000 коли и 4000 души.

Вторият пик се очаква в неделя, когато хората ще започнат да се прибират вкъщи.

/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.