Движението на тирове през Витиня се ограничава до 15 октомври

Движението на тежкотоварни камиони над 10 тона в тръбата за София на тунел Витиня се ограничава от 1 август до 15 октомври, съобщават от АПИ. Така според агенцията ще се умесни трафика при ремонта на съоръжението. Задължителният обходен маршрут за камионите е по първокласния път I-1, като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София е при 29-ти километър.
Ремонтните дейности на най-дългият тунел у нас (1195 м) започнаха на 27 юни и от тогава движението е двупосочно в тръбата за София. Те включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н. Очаква се възставителните дейности да приключат през декември. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 – от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.
Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *