Два дни Детски панаир в Разград

Стотици деца днес са на площада пред Общинския културен центъра, където са трийсетте творчески работилници на Първия Детски панаир в Разград.

Кметът д-р Валентин Василев даде начало на инициативите в двудневния панаир. Събитието под негов патронаж е организирано от Фондация „Изиарт“, благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България и Община Разград.
Панаирът започна с уличен театър и таланти от Музикална школа „Илия Бърнев“. За децата, които се интересуват от изкуство, има работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, макиаж, декупаж, оцветяване, низане на гривни, музикално ателие, калиграфия, на което ще се пише с глаголица и ателие с български мозайки и хармонограф – устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.
Предстои и демонстрация на функциите на пожарна кола, чийто екип от пожарникари ще зарадва момчетата, които се вълнуват от професията „пожарникар“.
Детският панаир ще продължи до 20.00 ч. и утре. Така че, който не успее да мине през всички ателиета днес, ще може да го направи и в съботния ден. В ателиетата напълно безплатно децата изработват по техен избор изделия или пък самите те стават мно-о-о-го красиви или напълно неузнаваеми с помощта каките и батковците  аниматори около масите.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.