ДБГ предложи на премиера Меглена Кунева за просветен министър

На срещата при премиера представителите на Реформаторския блок са информирали, че единствената кандидатура за нов министър на образованието към момента е на Меглена Кунева. Даниел Вълчев е отказал.
Очаква се до довечера да е ясен новият просветен министър.
РБ смятат да търси човек, който да бъде харесан и от опозицията. Премиерът е настоял Реформаторите да са по-експедитивни в избора, защото в противен случай ще се даде храна за интерпретации и управляващата коалиция ще стане уязвима, информира БНР.
Ако се разправяте, ще поставите под съмнение формулата на коалицията, не ме карайте, аз да ви избирам човек и да взимам страна – е заявил премиерът. Той е констатирал още, че напрежението около министър Тодор Танев е голямо и продължава да чака кандидатурата на Реформаторския блок, че не желае да се намесва, защото уговорката при съставянето на управляващата коалиция е била такава.
Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че Меглена Кунева е единствената обсъждана кандидатура на Реформаторския блок за нов министър на образованието. Тя е предложена от своята партия „България на гражданите“. Други имена не са обсъждани.
Това ще бъде личен избор на госпожа Кунева. Нека сама да прецени. Ако тя откаже, няма как да бъде кандидат на РБ, тогава ще търсим други възможности, каза Ненчев.
В срещата при премиера Бойко Борисов, на която се обсъжда номинацията за следващ образователен министър, участваха още Найден Зеленогорски, Димитър Танев, Борислав Великов и Корман Исмаилов.
След едночасова разговор с премиера Борисов представителите на реформаторския блок предпочетоха да напуснат сградата на Министерския съвет през входа на Конституционния съд, а не от официалния, където ги очакваха медиите.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.