Данаилов: Искам пак да съм депутат, може и да има коалиция с ГЕРБ след вота

БСП не се меси на президента Румен Радев при съставянето на служебно правителство. Това заяви актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов по бТВ.

Хареса ми, че Румен Радев затвори устите на някои депутати. Това е характер, допълни той по повод репликата на новия президент: „Имате още една седмица“ към някои от присъстващите на първата му реч в парламента.

„Известно е, че когато казваш на някого истината, го боли и има отрицателна реакция, защото той посочи всички неслучили се неща в нашата държава“, заяви Данаилов. След репликата на Радев някои от присъстващите напуснаха пленарната зала в знак на протест. „Това е все едно да отидеш на театър с презумпцията, че не харесваш това, което ще гледаш, и в един момент да започнеш да шумиш вътре в салона“, коментира Данаилов и отбеляза, че това е признак на лоша политическа култура.

Актьорът коментира и президента Росен Плевнелиев. За него обаче той сподели, че не го харесва и го определи като „слаб играч“.

Според Стефан Данаилов, който оглави инициативния комитет зад кандидатурата на новия държавен глава, кампанията за президент е била „генерална репетиция за БСП“ преди парламентарните избори. По думите му това, че премиерът Бойко Борисов подаде оставка, показало, че не е могъл да приеме загубата от вота.

Данаилов каза още, че иска да бъде депутат и в следващия парламент, ако хората в партията пожелаят това и изрази увереност, че ще го направят. „Все още има нужда от моето присъствие в Народното събрание. Трябва да има човек, който да успокоява обстановката в парламента“, добави Данаилов. Той уточни, че все още има 10 години стаж като народен представител и не попада в предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова депутати от левицата, които вече имат 12 прекарани години в парламента, да не бъдат номинирани отново за НС.

По думите на актьора-политик възможно е след парламентарните избори да се направи по-широка управленска коалиция. Крайни са тези приказки да сме против ГЕРБ, или ГЕРБ да са против нас. На хората ще им писне от избори, смята Данаилов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.