Дават на съд боса на Мешерето

Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвиняем лидера на националното мешере Христо Маринов, съобщават от обвинението. Следващата седмица той ще бъде предаден на съд.
Припомняме, че Маринов заплаши с убийство журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова във връзка с нейно разследване за джебчийските кражби във Варна и региона. По телевизията беше излъчен репортаж с разследването.
Заплахите са отправени през октомври миналата година. В края на октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Маринов, който е и председател на политическата партия „Солидарност“. Цацаров поиска от Централната избирателна комисия (ЦИК) да разреши Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем.
От прокуратурата посочват, че събраните до момента доказателства показват, че около 14.00 часа на 21 октомври 2015 г. по телефона Маринов е отправил закана за убийство на журналистката.
По това време той е бил с имунитет.
Вероника Димитрова се е уплашила и е изпитала основателен страх за живота и този на близките си, допълват от СГП.
Искането на обвинител номер 1 за снемане на имунитета на Христо Маринов е внесено три дни по-късно. По това време той е и кандидат за общински съветник в община Левски.
Централната избирателна комисия е разрешила Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването е проведено от Софийската градска прокуратура.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.