Гюнер Тахир: Филиз Хюсменова ще бъде новият председател на ДПС

Новият председател на ДПС най-вероятно ще бъде жена и това ще е Филиз Хюсменова. Това прогнозира политикът Гюнер Тахир, лидер на НДПС и бивш член на ДПС пред телевизия Bulgaria ON AIR. По думите тя ще бъде избрана през април, когато е националната конференция на партията.
„Който и да бъде начело на ДПС той ще трябва да се съобразява с почетния председател поради много факти, защото явно, както хората по места, така и структурите се съобразяват с неговото мнение, а не на поредния назначен председател.“ – коментира Тахир.
Политикът не смята, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще заеме поста на председател на ДПС. Според него преди 3 години Доган се е отказал от поста заради силен външен и вътрешен натиск.
„През 2009 г. прогнозирах, че ако съм на негово място и ако трябва да дърпам конците зад сцената бих предпочел хора като Лютви Местан, защото те нямат подкрепа в структурите на партията и когато решат да направят друга политика, освен официално начертаната в ДПС, те са много лесни да бъдат сменени буквално за 24 часа, както се случи и 6 години по-късно. Затова смятам, че Доган няма да вземе поста на председател, а ще остане почетен председател.“ – обясни Тахир.
Очаква се утре Лютви Местан да обяви дали ще сформира партия и какви са му бъдещите политически планове. Според Тахир бившият председател на ДПС няма да постигне успех с нова политическа формация. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.