Гърция ще изплати навреме задълженията си

Гърция няма да фалира и ще изплати навреме задълженията си пред кредиторите, заявиха от икономическото министерство в Атина.
Евродепутат от СИРИЗА не изключва вероятността от извънредни избори, ако не се постигне споразумение по отпускане на финансова помощ към Гърция.
Публикациите в медиите,че Гърция ще обяви несъстоятeлност на 9-ти април и няма да изплати вноската по заема към кредиторите се приемат от правителството като опит за създаване на напрежение и несигурност.След продължилото няколко часа заседание на икономическия екип на правителството, заместник- министърът на икономиката Димитрис Мардас направи изявление:
„Ние се опитваме за изплатим задълженията си в точното време и тогава ще имаме необходимите за това средства. На 9-ти април ще изплатим /вноската по заема/“.
От финансовото министерство в Атина допълниха,че няма да има затруднения за изплащане на пенсии и заплати този месец, както и великденските бонуси за работещи и пенсионери.
Гърция продължава преговорите с кредиторите с нови предложения за реформи в очакване да се отблокира поне част от транша за финансова помощ.
Гръцката опозиция обвинява правителството в „лъжа“ и прикриване на реалните параметри на държавните финанси.
Евродепутатът от СИРИЗА Хрисогонос прогнозира,че при липса на споразумение, отговорността ще се прехвърли в ръцете на избирателите с извънредни парламентарни избори, съобщава БНР. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.