Гърция намалява данъците

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви плановете на правителството за намаляване на данъците след приключване на политиката на бюджетни икономии,

осъществяваща се по искане на международни кредитори. Това каза Ципрас по време на речта си пред Централния комитет на СИРИЗА, която дебатираше на тема – „Гърция в новата епоха“, предаде Ройтерс.

„Ние сме готови да пристъпим към смели промени в областта на данъчното облагане на предприятия и физически лица“, каза Ципрас. Той не уточни точно какви мерки в данъчната сфера правителството е готово да предприеме. Според Ройтерс става дума за намаляване на данъчната тежест.

Ципрас заяви също така необходимостта от обновяване състава на ръководството на партия СИРИЗА и правителството в светлината на наближаващите парламентарни избори, които ще се проведат в Гърция през есента на 2019 г. „За да спечелим тези битки, ние се нуждаем от сплотеност, единство и обновление“, каза Ципрас. „Нашата страна, правителството и партията се нуждаят от нова кръв и по-голямо желание да се работи“, каза министър-председателят.

На заседанието на Централния комитет партията избра и новият генерален секретар на СИРИЗА – това е сегашният вътрешен министър Панос Скурлетис.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.