Гръцките моряци започват 48-часова стачка, блокади готвят и фермерите

Гръцките моряци започват от днес 48-часова стачка с искане за оттегляне на законопроекта за реформа в пенсионната система. Стачката ще засегне и прехвърлянето на бежанци от островите към пристанище Пирея.
Фермерите в Гърция обявиха готовност да започнат блокади по пътищата срещу договорения с кредиторите скок на данъците. Те настояват за среща с премиера. Тракторите на фермерите са разположени в близост до централни пътни артерии. Някои фермерски съюзи все още се организират за протести, други вече са готови с месттата, където ще блокират пътища. От Лариса вече са категорични, че започват блокиране на магистралата. От Халкидики струпват техника в близост до летището в Солун, но оставят отворени основните пътни артерии. Много трактори се насочват и към пристанищата без да информират дали смятат да блокират пътища.
По посока Серес-Промахон също се увеличават фермерите, готови да протестират, без да затварят граничния пункт с България. Селскостопанска техника има струпана и около Драма и Кавала.
Не може да се предвиди къде ще има блокади, защото практиката на фермерските протести е изненадващо да блокират основни пътища в Гърция. Подготвят се и демонстрации по островите. Пълни блокади не се очакват, докато не се проведе среща на фермерите с премиера. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.