Гръцките власти очакват от кредиторите официален отговор на последните предложения

Атина все още очаква официален отговор от международните кредитори относно направените от страната последни предложения, целящи да постигнат пробив в преговорите и скорошно постигане на споразумение от типа „пари за реформи“, се посочва в официално изявление на гръцкото правителство.
Гръцкото правителство предостави на институциите от ЕС и МВФ своите последни предложения, заедно с два допълнителни документа с конкретни алтернативи за справяне с фискалната дупка и за намиране на решение на въпроса за устойчивостта на гръцкия дълг, заяви официално длъжностно лице, цитирано от агенция Reuters.
Тези предложения бяха представени на еврокомисаря Пиер Московиси късно вечерта в понеделник. Досега обаче няма коментар или официален отговор, който да бъде предоставен на гръцкото представителство в Брюксел, допълни официалният представител на властите в Атина.
Според информация на Reuters, WSJ и агенция Bloomberg международните кредитори са отхвърлили последните предложения на гръцките власти.
Предвид планираната среща между германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и гръцкия премиер Алексис Ципрас, по-късно днес се очаква нов епизод на „гръцката драма“.
Тримата лидери ще използват днешната среща на високо ниво между ЕС и правителствата от Латинска Америка в Брюксел, за да направят пореден опит за намиране на компромисно политическо решение, целящо да сближи позициите на властите в Атина и на техните кредитори от ЕС и МВФ относно направените пред последните дни предложения и контрапредложения между двете преговарящи страни. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.