Григор Димитров: Оставих всичко от себе си на корта

Григор Димитров заяви, че ще остави разочарованието настрана след отпадането от Рафаел Надал на Australian Open, защото е едва „вторият ми полуфинал от Големия шлем“.

Най-добрият български тенисист загуби след почти пет часа игра на Централния корт в Мелбърн, но на пресконференцията заяви, че е имал достатъчно сили за още.

„Едно нещо мога да кажа – оставих всичко от себе си на корта“, заяви българинът.

„Чувствах се добре като цяло. Дори и към края на петия час чувствах, че имам много енергия да продължа, което беше добре за мен“, добави той.

„Със сигурност съм разочарован, но не мисля много да се впрягам. Все пак е едва вторият ми полуфинал в турнирите от Големия шлем“, каза 25-годишният Димитров, който игра за първи път на такъв етап от шлема след „Уимбълдън“ през 2014 г.

„Никога не е лесно да загубиш мач по такъв начин. Доволен съм от много неща и смятам да остана положително настроен и с вдигната глава“, каза още той.

„Не искам да скланям глава нито за секунда. Особено, когато се чувствам добре и се състезавам страхотно. Искам да си дам положителна оценка и да продължа напред“, добави българинът.

„Имам ясен план за играта. Знаех какво трябва да знам. Знаех какво ще направи. Бях много концентриран в това, което трябва да направя“, каза още Димитров.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.