Григор Димитров започна новия сезон с победа

Още преди да е завършила 2018 г., най-добрият български тенисист Григор Димитров започна своята кампания за 2019 г.

Това се случи на един от любимите му турнири – този в Бризбейн – с превъзходна победа на старта. Тя дойде срещу коравия японец Йошихито Нишиока в мач, продължил точно 80 минути. В него българинът беше безпощаден и след 6:3, 6:4 се класира за втория кръг на надпреварата, давайки заявка, че лошите моменти от изминаващата година вече са зад гърба му, посочва gong.bg

В първите си два сервис-гейма Гришо беше неузнаваем, играеше с мъка, а когато това се случва, винаги е съпътстван от двойните грешки. Той направи четири в първите си два гейма, в които сервираше, а в тях му се наложи да спасява и цели пет възможности за пробив. По някакъв начин той успя да го стори и тогава видяхме промяната в играта му.

При първата възможност, открила се пред българина да вземе подаването на Нишиока, той се нахвърли хищнически върху шанса и оттам-нататък на корта именно той диктуваше събитията. Това доведе до сравнително лесно затваряне на първия сет при 6:3 и доминация в началото на втория.

Именно във втората част си пролича как може да играе първата ни ракета, когато му потръгне играта. След равностойното начало до 2:2, последваха няколко мощни залпа от Гришо, които му помогнаха да реализира два пробива и да поведе с 5:2.

Тогава дойде и лекото отпускане в края, което позволи на японеца да върне единия пробив, но за повече подаръци от страна на българина нямаше място. И той взе последния си сервис-гейм, за да затвори мача с 6:4 и да тръгне успешно през сезон 2019, макар и все още през 2018 г.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.