„Гранична полиция“ търси бежанци по границите с хеликоптер

Разузнавателни полети над българо-македонската граница извършва хеликоптер на „Гранична полиция“. Прелитания има и над граничните райони с Турция и Сърбия. От МВР уточниха, че активностите са обичайни и насочени към опазването на външните граници на ЕС.
В същото време след кризата с бежанския лагер край Идомени на гръцко-македонската граница и затварянето на така наречения „Балкански път“ за мигрантите и бягащите от войната в Сирия хора, по заповед на премиера Бойко Борисов „Гранична полиция“, армия и жандармерия проведоха учение, насочено към опазване на българската граница.
След края на демонстрациите над 500 служители останаха в района на Петрич в готовност за предотвратяване на масово насочване на бежанския поток към нашата страна.
Народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов поиска незабавна оценка на ситуацията и евентуална готовност за изграждане на преградни съоръжения на границата ни с Македония и Гърция, допълва БНР.
Както Труд писа, Гърция създава нови бежански лагери в близост до границата с България. Един от тях е в град Драма, твърдят жители на граничните села около пункта „Илинден – Ексохи“. По техните думи няколко бежанци вече са преминали границата и са забелязани в село Копривлен.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.