„Гнила“ ябълка по президента Плевнелиев

Гардове на Националната служба за охрана (НСО) изведоха журналистката Илиана Беновска от Гербовата зала на президентството, където държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова дадоха пресконференция за свършеното през петгодишния им мандат.

Държавните гардове показаха добра подготовка и стиковка, след като радиоводещата веднъж успя да ги „финтира“ службата и метна ябълка по новоизбрания президент Румен Радев по време на пресконференцията му на 13 ноември 2016 г. след президентските избори. Тогава от НСО излязоха с позиция, в която обясниха, че гардовете не са оценили изказването на Беновска като заплаха и не е имало повод да ѝ попречат да зададе въпроса си и да метне ябълка по новоизбрания президент. В позиция на НСО тогава беше посочено: „В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО, би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване.“

Днес НСО показаха, че са подготвени за поредната „проява“ на репортерката, за извеждането от залата на която бяха необходими трима души. По-късно стана ясно, че службата е била подготвена за провокацията, след като личната чанта на Беновска минала през скенера на входа на президентството. Тогава станало ясно, че тя носи със себе си няколко ябълки.

След като взе микрофона уж за да зададе въпрос на президента, тя го обвини, че е взел пари, за да нажежи до червено отношенията ни с Русия и да стане проводник на най-грозното соросоидно, според нея, влияние на САЩ.

„Понеже Вие сте една гнила ябълка…“, продължи тя, но гардовете на президента светкавично я прекъснаха, хванаха я и тръгнаха с нея към изхода.

Гневна Беновска, все още с микрофон в ръка, крещеше, че иска да си вземе вещите. В крайна сметка се оказа с чанта в ръка и без микрофон, извън залата.

„По-ясна провокация от това“, лаконично каза Плевнелиев и подкани репортерите да продължат с въпросите си.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.