ГКПП Кулата и Илинден са затворени за камиони

През граничните пунктове Кулата и Илинден не се пропускат товарни автомобили, съобщиха от МВР. Блокадата е от 22 ч. снощи. През двата пункта се пропускат леки автомобили.
В нормален режим работят останалите пунктове по границата с Гърция-Маказа, Петко войвода и Златоград, съобщава пресцентърът на МВР.
Гръцките фермери, протестиращи срещу планираните от правителството увеличения на данъците и пенсионни промени, напуснаха централния площад в столицата Атина, където лагеруваха от петък, но се заканиха да протестират, докато управляващите ги чуят, предаде The Associated Press.
Фермерите, които организираха блокади на пътища с трактори и земеделска техника на 68 места в Гърция, ще се съберат в понеделник, за да решат какво да предприемат, каза техният представител Вангелис Бутас. Те настояват също за мерки за намаляване на производствените разходи, като освобождаване от данък на дизеловото гориво, по-евтино електричество и премахване на ДДС върху селскостопанските доставки, добави той.
Повече от 12 хиляди души са участвали вчера по данни на полицията в протестно шествие в подкрепа на фермерите на атинския площад „Синтагма“ пред парламента. Шествието бе свикано от профсъюзи, свързани с Гръцката комунистическа партия.
Полицията арестува 30-годишен мъж за нападение на патрулна кола при петъчните сблъсъци между фермери и полиция.
cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.