Гигантски слалом с 367 конски сили

Спонсорът на Световната купа по ски алпийски дисциплини „Ауди“ организира през седмицата в Кицбюел вълнуващ слалом с автомобили, в който покани за участие скиорите Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и Феликс Нойройтер (Германия). Те имаха за съотборници звезди от моторните спортове – Андреа Довициозо (Италия) от MotoGP за норвежеца и Тадеуш Блазусяк (Полша) от ендуро шамионата за германеца.
„Ските“ на двата отбора бяха два автомобила „Ауди RS 3 Спортбек“ с 367 конски сили всеки. Дисциплината пък носеше името Audi quattro #SuperQ.
Трасето беше специално подготвената за целта писта от лед и сняг. Отборите от по двама състезатели, получиха инструктаж от автомобилните състезатели Матиас Екстрьом и Едвард Сандстрьом.
Способностите на скиорите зад волана изненадаха Екстрьом: „Бях очуден колко бързо схващат инструктажа и колко добре контролират автомобилите. На седалката до шофьора пулсът ти се ускорява доста бързо при тези обороти“, беше неговият коментар.
На финала, с малко отстояние победиха Хенрик Кристорфърсен и Андреа Довициозо (Италия) пред Феликс Нойройтер и Тадеуш Блазусяк /Полша/. В дуелът на ски зведите Нойройтер спечили преднина при последната вратичка, след грешка на Кристоферсен. При автомобилните състезатели преднина спечили Андреа Довициозо.
„Беше чист адреналин, Андреа подаваше газ в участъци, в които аз бих удрял спирачка. Преживяването беше неописуемо.“, сподели Кристоферсен. Той уточни, че това е първата му победа в Кицбюл и изрази надеждадано я повторя в предстоящия слалом. Ски състезанията в австрийския курорт са днес и утре.
Участници и инсктруктури имаха и възможността да тестват по трасето и „Ауди“ S1 EKS RX куатро с 580 конски сили. Колата участва в рали крос сериите. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.