Германският кабинет одобри въвеждането на лични карти за мигрантите

Германският кабинет одобри въвеждането на лични карти за мигрантите в опит да контролира вълната търсещи убежище, която вече надмина 1 милион души.
В тях ще бъдат отбелязани датата и страната на раждане, националността, пола, височината и цвета на очите, ще има и снимка на притежателя, уточнява агенция Reuters. Мигрантите ще имат нужда от тези документи, за да получават помощи и да подадат молба за убежище.
„Така по-лесно ще можем да разкриваме хората, които опитват да прикрият идентичността си. Проектозаконът е важна стъпка в бързото регистриране на пристигащите като едновременно с това удостоверява идентичността им „, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер.
Данните ще бъдат събирани при първия контакт на търсещите убежище с властите и ще се съхраняват в централен регистър, до който ще имат достъп всички заинтересувани институции. Ще бъдат записвани и подробности за здравословното състояние и ваксинациите, както и за образованието и професионалната квалификация на мигрантите.
Властите се надяват документите да влязат в употреба до средата на февруари, след като бъдат одобрени от парламента. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.