Германия се зарадва на контракта между Гърция и Русия за „Турски поток“

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле одобри евентуалното споразумение между Русия и Гърция за „Турски поток“, пишат немски медии.
„Щастлив съм за Гърция, ако това е вярно. Всяко нещо, което помага на Гърция, е добро“, каза той, цитиран от Der Spiegel.
Той каза още, че международната общност подкрепя позицията на Берлин по отношение на гръцката криза, съобщава Deutsche Welle.
„Получаваме само одобрение, дори и на най-високо равнище“, коментира Шойбле по време на конференцията на МВФ и Световната банка във Вашингтон.
Американският президент Барак Обама призова Гърция „да направи това, за което говорим и ние“, отбеляза германският финансов министър.
Същевременно обаче Шойбле призна, че водещите икономически държави осъзнават необходимостта от балансиране на финансовата политика, за да бъде постигнат устойчив ръст в икономиката. По думите на финансовия министър на ФРГ е необходимо да бъдат положени усилия за стабилизиране на финансовата политика и провеждането на структурни реформи, защото високата задлъжнялост на отделни държави представлява риск за цялата световна икономика и може да предизвикат „нова криза“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.