ГЕРБ се обяви за пълен мандат, БСП – за предсрочни избори и работа извън парламента

В началото на новия политически сезон ГЕРБ се обяви за пълен управленски мандат и диалог, а БСП поиска предсрочни парламентарни избори. Социалистите заявиха, че само 20 от общо 79 народни представители в парламентарната група на „БСП за България“ ще работят в парламента, а другите ще са в страната, при хората, на които ще протегнат ръка за нов модел на управление.

„Предсрочни избори! Какво от това?“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, според който важният въпрос е възстановяване на държавността и авторитета на държавата.

Другата управляващата формация „Обединение патриоти“ не направи декларация в началото на парламентарната сесия, но според депутати въпросът с оставката на Волен Сидеров като неин председател не стои.

Според лидера на „Воля“ Веселин Марешки е започнала предизборната кампания, а политиците отново се опитват да излъжат избирателите. „Коалиционните партньори се карат в публичното пространство. Други стягат партийните редици, трети си правят кресливи пиар акции“, каза още той

Новият политически сезон в Народното събрание започна днес със слушане на химните на България и на Европейския съюз. В началото на заседанието за работа се регистрираха 162 от 240 народни представители.

Председателят на парламента Цвета Караянчева поиска конструктивна работа и качествени закони. Тя призова дневният ред на политиците да бъде като този на гражданите. След това обяви Съединението за пример за държавническо мислене. „Да се покажем като народ, вечно съединен“, призова Караянчева, цитирайки Петко Славейков.

 

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.