ГЕРБ отчете като успех възстановяването на плащанията по еврофондовете и разрешаване на кризата с КТБ

Искрено вярвам, че Христовото възкресение ни прави по-добри, по-човечни и по-отговорни. Решаването на големите въпроси пред страната ни е свързано не само с физическото оцеляване на българите, но и със запазването на българският дух. За това не може да има нито едно добро решение извън контекста на моралното извисяване на нацията. Това прочете от името на ПГ на ГЕРБ председателят на парламентарната група Цветан Цветанов. Той обяви, че през новия политически сезон ГЕРБ ще предприеме законодателни действия с перспектива
„Със законодателната дейност на 43-тото НС може да осигурим перспективи за развитието основно в областта на енергетиката, икономиката, здравеопазването, социалната политика, образованието, сигурността, съдебната система, земеделието и екологията“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.
От името на групата си той обеща промени в Закона за водите, с които държавата ще създаде необходимите механизми за контрол и адекватна реакция при нужда на всички водни съоръжения в страната, „равен и качествен достъп до образование за всички деца в България“, който ще се осигури с окончателното приемане на Закона за училищното и предучилищното образование, и промени в Конституцията като гарант за съдебната реформа.
Цветанов отчете като успех на правителството на ГЕРБ възстановяването на плащанията по всички европейски фондове и разрешаване на кризата с КТБ.
„Днес в България отново се строят пътища, пречиствателни станции, спортни зали и други“, каза Цветанов.
Благодарение на финансовите експерти на ГЕРБ, правителството успя да овладее кризата КТБ, която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство, посочи още той.
Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор. Правителството и парламентът успяха да осигурят работещ механизъм, чрез който вложителите в банката получиха гарантираните си по закон влогове и обществото беше успокоено. Успоредно с това бяха предприети действия срещу опитите за разграбване на активите на КТБ, декларира Цветанов.
В декларацията на ГЕРБ бе засегната и темата за външнополитическата ситуация, като според Цветанов „България се намира в сложна международна обстановка, в близост до военни конфликти и държави в икономическа и политическа криза“. „Въпреки различните оценки за случващото се между Украйна и Русия ние сме единни по въпроса за необходимостта от поддържане на високо ниво на национална сигурност и отстояване на националния интерес“, каза Цветанов.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ призова депутатите „да не се поддават на изкушението да правят агитация за местния вот от трибуната на парламента“ и обеща, че ГЕРБ ще проведе позитивна предизборна кампания. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.