Георги Дерменджиев: Стремим да превърнем силното ни участие в европейските турнири в константна величина

„Литекс“ ще бъде изключително мотивиран, но и ние ще изиграем срещата на едно добро ниво. Няма значение, че вече сме шампиони. Предполагам, че в Ловеч моите момчета ще бъдат по-освободени психологически с оглед на това, че в борбата за титлата имаше много стрес, беше тежко. Това каза на пресконференция днес по повод предстоящия мач треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев.
Наставникът още не е прецизирал състава за събота, но предвид факта, че отборът вече е шампион, смята, че е редно и футболисти, по-рядко влизащи в титулярния състав, да вземат участие в мача и се надава в Ловеч да се получи истинско дерби.
Що се отнася до лицензите на ЦСКА и „Локомотив“ – София Дерменджиев иска всички отбори да имат лицензи, но и добри стадиони, и осветление. Вярва, че това рано или късно ще стане, защото не бива отбори с история като ЦСКА и „Локомотив“ да бъдат извън елита на българския футбол.
ЦСКА е отбор с много сериозна история и много титли. През годините за ЦСКА са играли големи футболисти. Отборът има резултати в европейските клубни турнири. Една емблема като ЦСКА с толкова много фенове ще липсва на българския футбол, ако наистина остане без лиценз, каза специалистът.
Дерменджиев не скри, че в „Лудогорец“ работят и се подготвят за мачовете в евротурнирите. Вече имало набелязани футболисти – и българи, и чужденци, но още било рано за обявяване на имена, заради продължаващите разговори. За „Лудогорец“ е много важно да участва в груповата фаза на евротурнирите – стремим да превърнем силното ни участие в европейските турнири в константна величина. Целта ни е да участва редовно в групите на Шампионската лига и Лига Европа, категоричен е Дерменджиев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.