В Смолянско закъсаха и за хляб

Десетки селища в Смолянска област останаха вече и без хляб и основни хранителни продукти. Третокласните пътища са затворени и няма достъп да много селища. Заради липсата на ел. захранване фурните не работят.Ток тази сутрин имаше в част от областния Смолян, Девин и Чепеларе, в останалите 7 общини десетки селища продължават да са без захранване. Сутринта в неделя са закарани 2000 хляба от две работещи фурни в Смолян към общините Златоград и Рудозем. Над 30 железобетонни стълба са строшени в района. Аварирали са 4 подстанции в областта, съобщават от ЕВН. Падналия през последното денонощие сняг е от 30 до 40 см. Натрупаната покривка със стария сняг на места е повече от един метър.
Възрастно семейство е престояло около 15 часа в снега в района на прохода Печинско. Ппенсионерите закъсали в снега около 17 часа вчера със стара Лада. били са на 7 км. на горски път от прохода. Пожарникарите са успели да пробият път до тях, а заедно с екипите на огнеборците на мястото е отишла и линейка, която транспортира тази сутрин семейството до болницата в Смолян, тъй като се нуждаят от медицински грижи след измръзването.
56 машини са разчиствали второкласната пътна мрежа в областта, която включва основно главния път Смолян – Пловдив. Третоскласната официално е затворена и десетки села са откъснати от света. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.