В последния работен ден за 2015 г. се ограничава движението на камиони по магистралите

В последния работен ден от 2015 г. се ограничава движението на камиони по магистралите и най-натоваренитe пътища.
Между 16 ч. и 20 ч., се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Целта е да се осигури по-голяма безопасност и да не се създават предпоставки за задръствания в деня, в който се очаква мнозина да тръгнат на път за празниците.
Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Тя предупреждава шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват ограниченията, пътните знаци и указанията на „Пътна полиция“.
Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:
Всички автомагистрали;
– Видин – Ботевград;
– Благоевград – ГКПП „Кулата“;
– п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
– Русе – Велико Търново;
– ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
– Дуранкулак – Варна – Бургас;
– Околовръстен път София;
– Симитли – Гоце Делчев;
– Пловдив – Смолян;
– Бургас – Царево.
За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през Владая на 30 декември от 12.00 до 16:30 ч., ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София – Перник на път Е-79. Временната организация ще е от кръстовището за Рударци до бензиностанция „Петрол“ км 286+847. На 31 декември от 8.00 ч. до 14.00 ч. в същия участък отново ще има две ленти за движение в посока София – Перник.
Същите ограничения ще бъдат въведени и в последния ден от празничните дни – 3 януари 2016 г. (неделя), от 14.00 до 20.00 часа. Разликата е, че при Владая двете ленти ще бъдат осигурени в посока Перник – София, от бензиностанция „Лукойл“ до пункта на „Пътна полиция“ при Владая, между 10.00 и 16.30 часа.
Ограничението не важи за камионите, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
Гражданите и фирмите могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и от денонощието на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. /Dnevnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.