В понеделник БЧК започва в Разград раздаването на храните по програмата на ЕС

В понеделник /16 януари/ в Разград започва раздаването на храните по европейската ОП за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Директорът на Областния секретариат на БЧК д-р Милена Кехайова отправя апeл към имащитe право на хранителнитe пакети, ако е възможно да отложат с ден, два или три отиванитf си на ул. „Кракра“ 14 в Разград по няколко причини: само в града имащите правf са над 700 души, а в общината 1720. Всеки един пакет тежи 38.540 кг и в тази зима няма как да са всичките на стръмната и тясна уличка. А и в къщата няма толкова място. И още нещо, не на последно място – хранителните пакети ще бъдат раздавани до 20 март.

Пак в понеделник започва и подготовката на пунктовете за раздаване на храните и в останалите шест общини в Лудогорието, съобщи още д-р Кехайова.
Право на помощта имат общо 7395 души в областта. В Исперихска община са 1599, в Кубрат – 1348, в Лозница – 761, в Завет – 832, Самуил – 682 и в Цар Калоян – 445.
Помощите са предназначени за лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, както и лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД.
В списъка са още лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.
Освен подпомаганите с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016г.), право имат и майки (и осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година.
Пакетите съдържат 10 продукта: брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли.
Ще ги раздават служители и доброволци на БЧК срещу подпис и документ за самоличност.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.