В Пловдив гледат мярката на мъжа, прегазил 6-годишния Петьо

Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Цветан Пъков срещу наложената му от магистратите в Пазарджик мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвинението срещу Пъков е, че на 14-и април, в Панагюрище, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо.
След трагичния инцидент, в няколко града се състояха демонстрации с настояване за промяна на законодателството и увеличаване на наказанията за убийствата на пътя.
Днес в съдебната зала се очаква да присъстват жители на Панагюрище и близки на загиналото момче, както и родителите му Десислава и Петър Гевечанови, които обявиха, че искат:
Справедлива и адекватна присъда и този път да не се измъкне, защото това не му е първата катастрофа, не е първото нарушение, а всеки път се е измъквал и аз не мога да си отговоря как. Повече години затвор и промяна на законите – това от 2 до 6 години не е нищо. Всеки може да отиде и да блъсне някого, да полежи 2 години, за добро държание – 1, а после да го освободят. Много неща трябва да се променят в тази държава. Най- вече трябва да има закони, да се спазват, да са по-малко тези убийци по пътищата. Това е нереален живот в България.
Делото е обявено за 10 часа. По предварителна информация Цветан Пъков ще се възползва от правото си и няма да присъства на заседанието. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.