В Кубрат „замириса“ на избори, осем партии и коалиции се регистрираха в ЦИК

В Кубрат все по-силно „замирисва“ на избори. Както е известно, на 19 февруари 2017 г. са предсрочните избори за кмет на общината. За участие в тях, до крайния срок – 14 януари, в ЦИК са се регистрирали: ГЕРБ, АБВ, Българска нова демокрация, Обединени земеделци, Движение за равноправен обществен модел, Български демократичен център, ДПС и БСП.
Срокът за регистрация на конкретните кандидати на партиите, коалициите и инициативните комитети е 24 януари. Досега официално обявените кандидати са двама. Коалиция „Време за промяна“ номинира Нина Цонева – заместник-кмет на община Кубрат, а инициативен комитет, подкрепен от движение „Независимите“ – Орхан Бедиханов – директор на Областна дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград /на снимките/.
В селата на община Кубрат, където има изградени структури на ДПС, се проведоха предизборни събрания за издигане на кандидатите на движението. След тях се състоя и общинското събрание на ДПС. На тях бяха номинирани петима кандидати. Подредени по азбучен ред това са: Алкин Неби – рехабилитатор в местната болница и общински лидер на ДПС, Беркант Барзат – юрисконсулт в общинската администрация в Кърджали, родом от Кубрат, Ерсин Ахмед – земеделски производител от с. Беловец, д-р Ибрахим Яхов – ветеринарен лекар и бивш председател на общинския съвет в Кубрат и общински председател на ДПС и Женифер Пойраз – юрист в общинската администрация в Завет. Предстои петимата кандидати да бъдат одобрени от Областното ръководство на партията, а след това от централата на ДПС да излъчат кандидата за поста.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.