В Дневния център в Исперих деца боядисваха великденски яйца

В Дневния център за деца с увреждания в Исперих уредници от Историческия музей, доброволци от Българския червен кръст и възпитатели запознаха децата с различни техники за украсяване на великденските яйца – една от най-красивите български традиции в четвъртъка или съботата преди Възкресение Христово. Най-много им допадна декорацията с боя и памук, при която с лъжица се сипват върху памука различни цветове от разтворената боя. Яйцето се увива плътно и се оставя да престои в памука известно време. Децата стискаха в ръце увитите яйца и искрено се радваха на резултата. Пред очите им грейваха преобразени шарени великденски яйца. Друга демонстрирана техника бе декорацията със свежи зелени листенца.
По време на работилничката имаше и специален поздрав от малките лазарки от Целодневна детска градина „Щастливо детство”.
Обучението е по проект „Интеграция на деца и младежи с увреждания чрез предоставяне на социални услуги в община Исперих”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.