В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

/ Dnes.bg /Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Гърция удължи банковата ваканция до 13 юли
9 юли 2015 09:1311
МВФ: Нужно е преструктуриране на дълга на Гърция
9 юли 2015 08:0016
Ципрас се ожали: Гърция стана лабораторна площадка!
8 юли 2015 12:44333
„Ние сме в трагична ситуация… дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас“, казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм „за“ излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен „надежден“ план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.