В библиотеката в Разград Мадлен Алгафари се срещна с почитатели и приятели

Това се случи на 21.09, петък. Мадлен Алгафари е писател, поет и преводач, преподавател и психотерапевт, майка и съпруга. Тя бе представена от Димитър Петров.
Ето кратка история на творчеството й. През 2003 г. излиза от печат първата й стихосбирка, озаглавена „Мира нямам”, а три години по-късно – „Вяра имам”. През 2007 г. читателите са зарадвани с „Всички можем да летим”, три години по-късно психотерапевтът посвещава „Приказки за пораснали деца” на тези, които съчетават в себе си невинност и зрялост. През 2011 г. излиза сборникът „Глад за истински неща”. Авторката ни предизвиква „Да се разболяваме качествено” и сами да избираме вярната посока – към болестта или към… здравето! Отговор на това как емоционалното невежество ни разболява дава книгата й от 2015 г., озаглавена „Чувствам, следователно съм”. „Доброто и Любовта са единствените цели в живота, всичко останало са средства!“, споделя Мадлен. И още „Има два начина да живееш живота си. Единият – като мислиш, че няма чудеса. Другият – като вярваш, че всяко нещо е чудо!”. Тя избира втория начин. Не веднъж е споделяла, че начинът, по който мислим, се превръща в начина, по който живеем! Поговорката е „Мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно – и ще те стига черно”. Тя е на хиляди години, много по-стара от науката психология“, споделя специалистът по психотерапия, И още няколко мъдри слова ни оставя авторката на гореспоменатите книги. „Да обичаме „въпреки” – тогава е от душата. Егото обича „заради”. Да знаем, че нищо не е еднополюсно и винаги има и положителна и отрицателна страна и че никой друг не може да те направи щастлив или нещастен, ако последното решение за това не е твое. Не мечтай живота си, а живей мечтите си!“ – казва Мадлен Алгафари. Този начин на мислене й подарява едно несравнимо преживяване – пътят „Камино”. Пътуването по този мършрут на физическото тяло и маршрут на душата я довежда до самата „себе си”. Така от дневника й през изминалите 40 дни се появява книгата „Пътят на сърцето“.

В залата, за да се срещнат с нея дойдоха над 100 човека. Имаше и правостоящи.
Мадлен разказа за откровенията в новата си книга „Пътят към сърцето”. Тя е написана в стихотворения и фрагменти. Поетичното четене от самата Мадлен бе съпроводено с презентация от снимки на каменни сърца намерени по пътеките на „Камино”. Авторският рецитал я просълзи, просълзи и хората от публиката. Последва интересен разговор с присъстващите. Мадлен Алгафари отговори на много зададени въпроси в областта на специалността й психотерапията. Прозвучаха въпроси свързани с личностното развитие, за пътя към излекуването, за разводите и любовта цял живот между мъжа и жената, за отношението към децата, още когато са в утробата на майката, за това как възрастните да се учат от уроците на живота и да бъдат добри родители. Имаше и интересни въпроси като вярва ли в прераждането и коя религия предпочита. На първия въпрос отговори, че професионалната й практиката доказва случаи на спомени за прераждане, а на втория – че най-близо до сърцето и душата й е богомилството.
Накрая Димитър Петров подари от името на библиотеката пано с „камилчени китки” изработено от художник-приложничката Мария Йонкова. Мадлен бе изненадана и благодари за топлата и сърдечна среща с хората на Разград.
Продължилата среща три часа не умори желаещите и след официалната част Алгафари приемаше лично поотделно желаещи да се консултират по свои проблеми свързани с психотерапията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.