Възпитаничка на гимназията по транспорт в Разград с престижна награда от национален конкурс

В неделя в голямата зала на Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ 34 в София се проведе заключителният етап на ежегодния национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, организиран от Национално движение „Русофили“.
За огромна радост на ръководството на ПГТС „Христо Смирненски“ в Разград, сред призьорите са тяхната ученичка Антоанета Банчева и нейният научен ръководител Веселина Милушева.
Тони зае трето място във възрастовата група 9-12 клас със своята работа „70 години от победата над фашизма“. Наградата й – електронен албум, беше връчена от проф. Скъпидар Николов, секретар на Национално движение „Русофили“ . Гост на тържеството беше Янка Такева – председател на СБУ при КНСБ.
„Оценявам високо връчената ми награда. Тя е признание за труда, който положих. Много съм благодарна на моята преподавателка г-жа Милушева, която ми оказа огромна помощ. За мен беше предизвикателство да участвам в този конкурс, имах уникалната възможност да се срещна и общувам с връстници от цялата страна, да се запозная с техните проекти, да обменим мисли. След награждаването при разходката из центъра на столицата освен другите забележителности успях да видя и новооткрития паметник на българския цар Самуил, което ме зареди допълнително с положителни емоции. Искам специално да благодаря на нашия директор, инж. Димитричка Ангелова, без чието съдействие моето пътуване до София би било невъзможно!”
Веселина Милушева, която от дълги години участва в подобни проекти, също получи много подаръци. „За ПГТС „Христо Смирненски“ в Разград е голяма чест участието и класирането в този престижен конкурс“, сподели тя.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.