Във Варна внучка по садистичен начин накара баба си да се самоубие

37-годишна жена е склонила към самоубийство родната си баба. Причината бил изтеглен от възрастната жена заем, който внучката похарчила, съобщават от прокуратурата. Бабата изплащала с пенсията си кредита от 10 000 лв., а когато парите свършили, младата жена започнала да я тормози.
Вечерта на 12 срещу 13 януари 37-годишната жена влязла в стаята на баба си и започнала да й крещи да умира. След това заключила 76-годишната старица в стаята и взела ключа.
В отчаянието си възрастната жена изпила голяма доза с лекарства. После пробвала да се самоубие с нож, като пререже вените си. През цялото време внучката влизала в стаята, за да провери дали баба й е жива.
Когато ножът не помогнал на възрастната жена да сложи край на живота си, тя забила ножица в гръдния си кош.
Сутринта на 13 януари внучката Росица влязла отново в стаята на баба си и я видяла да лежи ранена. Тогава започнала да я бие и я съборила от леглото на пода, след което отново напуснала стаята и я заключила.
Около 9.00 часа сутринта стоновете на старицата били чути от внука й Деян. Той прескочил през балкона и открил баба си ранена.
37-годишната Росица била задържана. Районната прокуратура във Варна я е задържала за срок до 72 часа. Жената е обвинена за склоняване към самоубийство на родната си баба.
Днес наблюдаващият прокурор по делото е поискал от съда Росица да бъде настанена в клиника за психиатрично изследване. Със свое определение Варненският районен съд е одобрил искането. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.