Въведени са редица ограничения по пътищата в страната

Голяма част от третокласните пътища в Родопите останаха затворени и тази нощ. Многото паднали дървета и свлечена скална маса затрудняват работата на аварийните екипи. Ако днес няма още сняг, пътищата би трябвало да бъдат отворени. Проблемна и е ситуацията в прохода Юндола и на пътя от Велинград към Батак. Магистралите са почистени и проходими при зимни условия. Всички участъци в момента действат ефективно, съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Остава тежко в Кърджали, Смолян и част от Пазарджик. Въведени са редица ограничения.
Товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета по път Хасково – Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътят Манастир – Книжовник – Мост – Кърджали е отворен за движение на товарните МПС. Временно са затворени за движение път Смолян – Рудозем и път IРудозем – Смилян, за почистване на паднали дървета.
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от -10 С° до +5 С°. Времето над страната е предимно облачно. Слаб сняг вали в областите София, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Видин, Враца и Монтана. Вятър духа в областите Варна, Видин, Перник и Разград. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени. Ограничена видимост поради мъгла до 100 м има в Проход на Републиката.
Всички автомагистрали са без ограничения за движение на МПС.
Проходът „Предела“ е затворен за движение на товарни МПС над 12 т; през „Пампорово“ е забранено вижението на тежкотоварни МПС, леките МПС задължително да се движат с вериги; „Печинско“ – забранено е движението на тежкотоварни МПС, леките МПС задължително да се движат с вериги; „Рожен“ – забранено е движението на тежкотоварни МПС, леките МПС задължително да се движат с вериги; „Превала“ – затворен за движение за снегопочистване.
Снежната покривка в София достигна на места 60 сантиметра. Близо 140 машини работиха цяла нощ, за да осигурят трафика през основните улици./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.