Втората „черна кутия“ потвърждава умишленото разбиване на германския самолет

Данните от втората „черна кутия“ на разбилия се самолет на германската авиокомпания „Germanwings“ във Френските Алпи потвърждават, че вторият пилот Андреас Лубиц най-вероятно умишлено е разбил машината, съобщи АFP.
Първоначалният анализ на информацията от френските следователи показва, че пилотът е използвал автопилот за снижаване на самолета до височина от 30 метра. По време на спускането няколкократно е сменял автоматичните настройки за увеличаване на скоростта. Самолетът се е разбил в планинския район със скорост от 700 км/ч, което е довело до незабавната смърт на всички на борда.
Намерената вчера втора кутия съдържа техническите параметри на полета на самолета, чието падане на 24 март доведе до смъртта на 150 души. Анализът на първата кутия, намерена непосредствено след катастрофата, показа, че капитанът на полета не е бил в кабината по време на инцидента, а вторият пилот – Андреас Любиц, най-вероятно преднамерено е разбил самолета.
Вчера прокуратурата в Дюселдорф в Германия обяви, че Любиц е проучвал в интернет методи за самоубийство и информация за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини на самолетите. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.