Все пак на къмпинг „Юг“ дюни има. Премахват бетона

На къмпинг „Юг“ в залива Корал все пак има дюни.
В доклада с резултатите от проверката на сформираната по случая работната група със заповед на министрите на регионалното развитие и на околната среда и водите, се посочва, че на къмпинг „Юг“ в района, където е стартирало строителството, е установено наличие на сиви дюни.
Днес ще бъдат оповестени резултатите от проверката, обяви пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя посочи, че строежът е спрян и ще бъде изпратена препоръка към кмета на община Царево за премахването на бетона.
Само преди няколко дни от Министерството на околната среда и водите обясниха, че там няма дюни. Според специализираната карта на морския плаж от 2012 г., на това място няма защитени пясъчни образувания, каза Михаил Михайлов, шеф на Национална служба за защита на природата.
Заради липсващата оценка за съвместимост строежатроежът беше временно спрян.
Специализирана комисия пристигна на място и започна проверка. В работната група са включени експерти от БАН, Министерството на околната средата и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ДНСК и Агенцията по кадастър.
Къмпинг „Юг“ е непосредствено до плажа „Корал“ – един от малкото останали незастроени, който се превърна в емблема на сблъсъка между инвеститори, институции и граждански сдружения през последните години. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.