Волгин към ръководството на БНР: Искаме оставка! Веднага!

Журналистите от БНР плашат с протест и спиране на предавания заради орязаните им хонорари.
Те събират подписка с искане за оставка на ръководството на БНР, тъй като по думите им Радослав Янкулов и управителният съвет не менажирали правилно медията и настройвали служителите един срещу друг.
„Това е решение на Министерския съвет, заложено в бюджета за тази година, което императивно налага 10-процентно съкращение на средствата за издръжка на персонал – заплати, хонорари, допълнително материално стимулиране, осигуровки. Отникъде другаде 2,5 млн. лв. не могат да бъдат съкратени“, обясни тази сутрин пред TV7 генералният директор на радиото Радослав Янкулов.
Това не е наказателна мярка спрямо радиото, защото се отнася за БНТ и БТА. Не знам защо се случват тези протести, при положение че подобни съкращения се извършват и в телевизията, и в БТА, отбеляза той.
Ако не бяхме намалили хонорарите, трябваше да съкратим над 200 човека, каза Янкулов.
„По-добре с малка заплата в голямо радио, отколкото без заплата на борсата…“, заявиха колеги на протестиращите, които се обърнаха към тях с лозунга „Не всичко е пари, приятели! БНР е 100% кауза“.
Такива лозунги, разпечатани на листове и залепени на входната врата, са посрещнали във вторник журналистите от Българското национално радио, които пореден ден протестират срещу съкращението на хонорарите им с 43 на сто.
„Скъпи приятели, през последните дни висшият мениджмънт на Българското национално радио на БНР доказа отново, че не може да се справя със задълженията си. Генералният директор и Управителният съвет сътвориха куп недомислици, довели до намаляване доходите на ВСИЧКИ в БНР. Като добавим към това и поредицата от назначения на крайно неподходящи хора на ключови в Радиото позиции, става ясно, че е крайно време ръководството да си ходи. Искаме тяхната оставка! Веднага!“ – написа водещият на „Деконструкция“ по БНР Петър Волгин. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.