„Внасям българки“, изпя гръцки рапър и възмути институциите в Атина

„Българки, внасям българки, румънки, внасям румънки“ – това пее 30-годишният гръцки рапър Тус в ново парче, което възмути социалните медии и някои гръцки институции, пише вестник „Катимерини“, цитиран от БТА.

Песента е изпълнена с цинизми за жените, наричани в текста „бели робини“. В продължение на три минути слушателят научава за удобния живот на трафикант на хора, когото момичета от България и Румъния наричали „бос“, а негови приятели го боготворели за това, че им „доставял“ жени. Последните кадри на песента показват как Тус носи кашони и пита „Донесъл съм рускини, къде да ги сложа?“

Истинското име на 30-годишния рапър е Христос Тусис, а аудиторията му е съставена от юноши и хора на възраст до 30 години. Феновете му във „Фейсбук“ са близо 400 хил.

Гръцкият Генерален секретариат за равенство между половете призова компаниите, занимаващи се с разпространението и рекламата на песента, да я оттеглят.

Институцията се аргументира, че в парчето незаконният трафик на хора се представя като нормално поведение, с помощта на което могат да се правят много пари. Секретариатът е правителствена агенция, която отговаря за прилагането на държавните програми за постигане на равенство между мъжете и жените.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.