Властите в Одрин реагираха остро на телената ограда на границата с България

Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин реагира остро на телената ограда, която България постави на границата заради наплива от сирийски и други бежанци, пишат турските медии.
Шахин изразява възмущение от начина, по който България се стреми да предотврати незаконно преминаващите на територията й чужденци. „Докато по цял свят стените се сгромолясват, българо-турската граница се опасва със 160 километра телени заграждения, това никак не ми харесва. Досега границата беше мирен мост между приятели, недопустимо е оградите да ни изолират взаимно. Дори обикновените комшии си оставят отворена врата. Но ние сме две съседни държави, правителствата така се споразумели и явно ще трябва да приемем това обстоятелство, което съвсем не е наше решение“, казва областният управител на Одрин, цитиран от БГНЕС.
Той припомня и издигнатата през миналата година телена ограда по протежение на 30 километра при граничния пункт Хамзабейли-Лесово, също по решение на българските власти. София избягва да прави изявления по темата за граничната сигурност и предпочита да ползва понятието „споразумение“, както и да се гледаме през решетките на загражденията, коментира още Дурсун Али Шахин пред одринските медии. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.